Au fost stabilite lucrările de interes local ce vor fi prestate de persoanele apte de munca, beneficiare de ajutor social

Au fost stabilite lucrările de interes local ce vor fi prestate de persoanele apte de munca, beneficiare de ajutor social

Ieri, 29 ianuarie 2015, în ședința Consiliului Local, a fost aprobat planul de acţiuni sau de lucrări de interes local ce urmează a fi prestate de persoanele apte de muncă, beneficiare de ajutor social.
Conform Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, pentru sumele acordate ca ajutor social, una dintre persoanele majore ale familiei beneficiare de ajutor social are obligația de a presta lunar acțiuni sau lucrări de interes local, fără a se putea depăși regimul normal de lucru și cu respectarea normelor de securitate și igienă a muncii. În acest sens, primarii au obligația de a întocmi anual un plan de acțiuni sau lucrări de interes local.
În municipiul Giurgiu, beneficiarii Legii 416/2001, apți de muncă, sunt în număr de 130.
Conform Planului de acţiuni sau de lucrări de interes local aprobat de consilierii locali în ședința ordinară din 29 ianuarie, aceștia vor fi repartizați în parcurile Alei, Elevilor, Mihai Viteazul, CF1-CF2 şi Steaua Dunării, unde vor efectua lucrări precum curăţarea terenului manual, măturarea aleilor pietonale, tăierea marginilor la peluze, plivirea buruienilor în peluze, vopsirea suprafeţelor metalice, bordurilor și a pomilor, colectarea, încărcarea, transportarea gunoiului organic, curăţarea terenurilor de crengi, strângerea crengilor în grămezi şi arderea lor etc.
Întreţinerea zonelor verzi adiacente trotuarelor şi carosabilului, scuaruri, terenuri amenajate ca sensuri giratorii, întreţinerea în perioada sezonului rece a trotuarelor și aleilor pe raza orașului Giurgiu și curățenia la trei unități de învățământ, unde organigrama nu permite suplimentarea numărului de personal, sunt, de asemenea, lucrări pe care persoanele apte de muncă beneficiare ale Legii 416/2001 le vor efectua anul acesta.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Patru fosti primari ai municipiului au fost declarati Cetateni de Onoare

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.